Tartasz a bankkártyás fizetéstől? Megértjük az aggodalmad, mindenki félti a személyes adatait, a pénzét pedig ha lehet, még jobban. Mi is így vagyunk ezzel. Mindazonáltal a bankkártyás fizetés ma már teljesen biztonságos, a szolgáltatók is folyamatosan fejlesztik rendszereiket ennek érdekében. Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában szinte már ismeretlen fogalom az utánvétes fizetés, az emberek nagyobb biztonságban érzik magukat ha nincs náluk készpénz. Valójában a bankkártyás fizetés sokkal biztonságosabb, mint az utánvét.

Utánvétes fizetésnél felmerülhetnek a következők: az van a csomagban amit rendeltem? Jó lesz nekem? Időben megérkezett? Ha valami miatt vissza szeretnéd kérni a pénzed, és kifogsz egy undok kereskedőt, akkor bizony csak bírósági úton tudod kikényszeríteni a visszafizetést, ami évekig eltarthat. A bankkártyás fizetésnél ezzel szemben bankkártya elfogadási szerződésben foglaltak szerint kérheted a bankodtól az úgynevezett “charge back”-et, a pénzvisszafizetést. Ha nem megfelelő a teljesítés, esetleg valaki visszaélt az adataiddal egyszerűen csak felhívod a bankod és törlik a tranzakciót. Ezzel sokan nincsenek tisztában, de ezt minden bank kivétel nélkül megteszi.

Íme egy idézet az Ecommerce Hungary egyik legfrissebb állásfoglalásából: “Az online vásárlások kapcsán felhívjuk a fogyasztók figyelmét, hogy a legbiztonságosabb fizetési mód a bankkártyás fizetés. Ezt a fizetési módot használva a vásárlás összege a kereskedő nem teljesítése miatti vitás helyzet esetén a kártyatársasági szabályok szerint visszajár még akkor is, ha a kereskedőnek nincs meg a lehetősége a visszafizetést önként teljesíteni. A reklamációt a kártyát kibocsátó banknál kell bejelenteni. A legbiztosabb olyan kereskedőnél vásárolni, ahol rendelkezésre áll online kártyás fizetés.”
Webáruházunkban a Barion biztonságos fizetési rendszerét használjuk, vásárlóink megelégedésre.
Szóval arra bátorítunk, hogy bátran fizess bankkártyával!