Mindenki nassol, csak van aki bevallja, van aki meg nem. Azért ennyire nem egyszerű a dolog, mert sokan valójában észre sem veszik, hogy nassolnak. Reggelire sokszor nincs idő (pedig nagyon fontos lenne), ebéd jó esetben megvan, aztán rohanás és egy jó kis vacsora otthon.

Közben a legtöbbünknek beesik egy pogácsa, vagy édes péksütemény amire nem úgy tekintünk mint nassolásra, hiszen “rendes” ételt ettünk nem egy szelet csokit. Aztán ott van a néha ránk törő édesség utáni vágy, amikor alig várjuk, hogy elérjünk egy benzinkútig vagy kisboltig, és betömjünk egy sportszeletet. Tudom, hogy ez veled nem fordul elő, de vannak sokan, akikkel igen 😉

Emberek vagyunk, és néha akkor sem tudunk ellenállni egy finom falatnak, ha tudjuk, hogy tönkretesszük vele a diétánkat, esetleg érzékenyek is vagyunk bizonyos összetevőkre, és 1 óra múlva szaladunk a vécére. Megnehezíti a dolgunkat, hogy cukor, laktóz, glutén és adalékanyag mentes nasikat nem találunk minden sarkon. Azzal nyugtatjuk magunkat, hogy ez az egy darab nem számít, pedig ha jobban belegondolunk, ez sokszor egy darab. Sok cukros nasi pedig szépen teszi a dolgát. Ha csak a hízást nézzük, minden egyes darab csak egy picit hízlal, de egy év alatt akár 3-4 kilót is gyarapodhatunk…. Ezért ha nassolsz, válassz olyan termékeket amikkel ezt elkerülheted.

Az egyik ok, amiért létrehoztuk a PaleoBox-ot, az volt, hogy segítsünk ezen a problémán. Mindig legyen olyan nasi a kezed ügyében, amit – természetesen mértékkel – bátran megehetsz, nem kell az összetevők listáját böngészned. Biztos lehetsz benne, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Biztos lehetsz benne, hogy gluténmentes. Biztos lehetsz benne, hogy nem tartalmaz tejszármazékokat, szóját, egyéb mesterséges adalékanyagokat és megfelel a paleo étrendnek is.

Egy doboz amihez bátran nyúlhatsz.